Candidate Journey

Wat is de Candidate Journey en waarom is deze zo essentieel?


Nu kunnen we beginnen als een soort van reis maar laten we feitelijk beginnen. De candidate journey geeft inzicht in het resultaat van het wervingsproces op de korte en lange termijn. Het geeft inzicht in het succes van de wervingsmethoden, acties, tooling en mensen die betrokken zijn bij dit proces. Je kunt er dus ook gewoon KPI's aan hangen. Het niets meer en minder dan net als andere zaken binnen de organisatie een goed afgestemd proces waarbij je sentiment verlaagd naar werkelijke inzichten. De candidate journey is een proces waarbij iedereen die deelneemt aan dit proces weet en handelt naar de afspraken die zijn gemaakt. Dit proces zit bol van activiteiten, wie, wat, waar en wanneer, contacten digitaal en persoonlijk. Het gehele proces zorgt voor een verhoogde beleving van de potentiƫle medewerker.
Uit onderzoek is gebleken dat de retentie daalt en de onboarding succesvoller is bij een op maat gemaakt candidate journey.

De waarde van de candidate journey is essentieel. Het invloed op de twee belangrijkste waarden binnen de organisatie; de customer experience en de employee experience. Dit proces wordt voor iedere functie specifiek op maat opgezet. Niet iedere functie vraagt om dezelfde activiteiten, approach en aanpak. Iedere functie heeft andere verantwoordelijkheden, competenties en een diversiteit aan skills. De candidate journey borgt de kwaliteit en beleving van de potentiƫle medewerker en is een basis van de cultuur.
Bring a Friend
Share via
Copy link
Powered by Social Snap