Position title
Medewerker Supportdesk ICT gezocht  (Almere, FT, 1800-2400eu) INGEVULD
Description

Medewerker Supportdesk ICT gezocht  (Almere, FT, 1800-2400eu)
Voor haar zeer gewaardeerde relatie Megasnel zoekt Magnet-People twee junior/medior Supportdesk/servicedesk medewerkers.

MegaSnel richt zich als dienstverlener op advisering, ontwerp, implementatie, beheer en onderhoud van ICT infrastructuren voor MKB en de particulieren. ICT dient vlekkeloos te werken en betrouwbaar te zijn; wij zorgen ervoor dat er op een betaalbare manier alles juist en correct blijft functioneren. Je gaat aan de slag bij een snel groeiende organisatie waarbij technische kennis en servicegerichtheid centraal staat. Met 15 collega's ga je een bijdrage leveren aan een beter IT voor klanten en toekomstige klanten van Megasnel.

 

Met 2 andere collega’s vorm je een team van gemotiveerde servicedesk/supportmedewerkers verantwoordelijk voor het oplossen van ICT-problemen. Dat doe je telefonisch of je plant een afspraak en lost de de vragen van de klant op. Je hebt de missie om kritische, realtime oplossingen te bieden voor IT, hardware, router en wifi en/of camera’s van de klant.

Als Supportmedewerker behandel je de aanvragen die binnenkomen per mail, telefonisch of face-to-face. Zelf probeer je altijd de eerste afhandeling te doen, daarnaast verzorg je de installaties van de werkstations, gebruikersaccounts en monitor je de systemen en netwerken. Je hebt een grote passie voor alle producten en je  vindt het fijn om hier aan te werken. Belangrijk is dat je communicatief vaardig bent en bij jou staat de klant altijd op de eerste plaats. Je kan goed werken in een informele en creatieve omgeving waar snel schakelen en oplossingsgericht werken een must is. Tot slot is het ook jouw doel om je verder te ontwikkelen binnen de IT.

Responsibilities

Wat ga je precies doen?

Als supportmedewerker ondersteunt je eindgebruikers op het gebied van ICT-services. Je draagt ​​zorg voor het goedgekeurde aannemen, in behandeling nemen en zo snel mogelijk verhelpen van technische en functionele storingen. Maak gebruik van een bekende-fout-basis en verwerk vragen van klanten in het systeem. Heb je niet direct een antwoord? Geen probleem. Zorg voor een oplossing en help de klant alsnog.

Daarnaast beantwoord je vragen en verzoeken van gebruikers en voer je werkzaamheden uit op het op locatie indien nodig.

Qualifications

Wat breng jij mee?

Als je binnen afzienbare tijd beschikbaar bent en ook nog beschikt over een MBO-diploma niveau 3/ 4 (ICT), je hebt minimaal 2 jaar werkervaring, bent woonachtig op acceptabele reisafstand van Almere, dan adviseren wij je te solliciteren!

Job Benefits

Wat bieden wij?

  • Salaris tussen € 1800 en € 2400 per maand op basis van fulltime inzet.
  • 24 + 1 vakantiedagen.
  • Als je je ITIL v4 certificering nog niet hebt behaald, kan je dat intern doen.
  • 1-op-1 coaching.
  • Goede reiskostenvergoeding.
  • Mogelijkheden om Microsoft certificeringen te halen.
Contacts

Solliciteren via Magnet People is heel eenvoudig.

Laat je gegevens bij ons achter, onze werkwijze is als volgt:

Employment Type
vast contract - onbepaalde tijd
Beginning of employment
zo spoedig mogelijk
Duration of employment
onbepaalde tijd
Industry
IT
Job Location
Verfmolenstraat 4,, 1333 AV, Almere, Flevoland, Nederland
Working Hours
40
Base Salary
€ 2.200 - € 2.400
Date posted
March 12, 2020
Valid through
May 30, 2020
PDF Export
Close modal window

Position: Medewerker Supportdesk ICT gezocht  (Almere, FT, 1800-2400eu) INGEVULD

Dank je wel voor je reactie. Wij zullen je zo spoedig mogelijk benaderen.
Maximaal 48 uur.
Groet Toby & Stephan